dijous, 11 de setembre del 2008

Per la Diada, pujada a Matagalls

Avui, com a molts catalans, he aprofitat per a celebrar la Diada nacional de Catalunya a la muntanya. Amb el meu bon amic Dídac he fet una ruta que fa temps volia fer, la del coll de Sant Marçal.
L'època és molt bona. Encara no han començat a caure les fulles dels faigs i la duríssima pujada fins el Pla de Parany es de millor fer, sense relliscades ni arrels amagats.


Hem començat a caminar a les 8:40h. La ruta és bastant menys transitada que la de Collformic i es nota. En tota la pujada només una colla de sagals, algú pujant alguna senyera, i un parell "d'atletes" corrent. Ja passat el Coll Pregon un parell d'excursionistes de baixada.
Poc després, ja divisem el cim. Veiem que molta més gent puja des de Collformic. Al cim, com sempre, vent i fesquet, accentuat amb la suada que portava a sobre. Vam decidir fer el mossec de baixada, protegits del vent dins del bosc.
De baixada vam comprovar que hi ha molta gent que comença a caminar més tard. Si pujant vam comptabilitzar poc més de mitja dotzena d'excursionistes, baixant van veure vàries dotzenes d'excursionistes pujant.
Tornàvem a ser a l'aparcament a les 11:45. De baixada, cerveceta al Coll de Revell i cap a casa.

Si no heu provat aquesta ruta per pujar a Matagalls, us la recomano. És bastant més atractiva, tot i que també una mica més dura.
Per a més detalls sobre l'excursió, consulteu aquesta web de senderisme que està molt bé, Senderisme i Teca.

Apa-li, bon final de Diada!